Az új szupergyümölcs, az acai

Az amazóniai esőerdő e lila üveggolyója gyógyító hatása legendáns. Valószínűleg ez a finom, trópusi ízű növény a legtökéletesebb étel a világon, mivel tele van tápanyagokkal. Most itt az idő, hogy bebizonyítsuk, hogy miért is mondhatjuk erre a gyümölcsre, az acai pálma termésére, hogy a legjobb étel.

  • Hatalmas antioxidánstartalma van: tízszer annyi antioxidánst találunk benne, mint a szőlőben és kétszer annyit, mint a kékáfonyában.

  • Rengeteg nyomelemet és étkezési rostot tartalmat, melyek hozzájárulnaj az emésztési rendszer működéséhez. Az emészthetetlen rostok még a rák kialakulásának kockázatát is csökkentik.

  • A különböző vitaminjainak és ásványi anyagainak köszönhetően csökkenti a koleszterinszintet.

  • Az antioxidánsai gátolják az öregedést.

  • A nagy mennyiségű E-vitamin fiatalosan tartja testünket.

  • Olyan esszenciális zsírsavakat tartalmaz, mint az omega3 és omega6, melyek nélkülönözhetetleneke az egészséges idegrendszer kialakulásához és regenerálódásához. Ezenkívül részt vesznek az izmok gyógyításában is, valamint egy intenzív testmozgás utáni regenerálásukban is. Ezek a zsírsavak bizonyítottan képesek csökkenteni az LDL koleszterinszintet.

  • Az acai egy majdnem tökéletes aminosav összeállítást tartalmaz. Az aminosavak létfontosságúak az izom megfelelő összehúzódásához, regenerációjához, fejlődéséhez, és az állóképesség, erő, folyamatos energiaellátás biztosításához. Az acai bogyónak antioxidáns, baktériumölő, gyulladáscsökkentő és antimutagén tulajdonsága van.

  • Bőséges forrása az antocianinoknak, melyek a flavonoidok egy különálló csoportját alkotják. Az American Chemical Society kísérlete szerint az antocianinok akár 50 %-kal is tudják javítani az inzulin termelést!

  • Az acaiban található egy olyan stimuláns, a teobromin, melyet a koffeinnel szoktak összekeverni, azonban ennek az anyagnak enyhébb a hatása és nem rendelkezik azonnali élénkítő hatással, viszont képes a hangulatunkat feljavítani.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!