Az acai pálma bogyójának titka

Az utóbbi időkben egyre többet hallunk az acai berryről, az acai pálma terméséről. Ez a gyümölcs mára már az egyik legkeresettebb fogyást segítő, természetes értendkiegészítővé vált. Ezt az áfonyára emlékeztető gyümölcsöt a tökéletes gyümölcsnek is nevezik. Mégis mi az oka ennek? Mi lehet az acai berry titka?


Régen az amazonaszi őslakosok úgy tekintettek az acai pálmára, mint az élet fájára: tisztelték és nagy becsben tartották. Az acait évszázadokon át használták és termesztették, gyümölcsét pedig előszeretettel használták, mert rájöttek, hogy csodálatos hatásokkal rendelkezik. A bennszülöttek számára az acai gyümölcse, ez a kis bogyó volt az, amitől minden esetben egészségük javulását és a betegségek elmúlását remélték. Emellett akkor is fogyasztották, mikor harcba indultak, mert azt tapasztalták, hogy a bogyóból készült ital varázserővel rendelkezik. És valóban: erejük és állóképességük megnőtt a gyümölcs hatására, mely sokszor jelentette a győzelmet. Mágikus erőt tulajdonítottak ennek a bogyónak, mivel nemcsak a harcban, de az ágyban is megsegítette őket: az italtól szexuális vágyuk fokozódott és nőtt a teljesítőképességük is.


Később a kutatók is eljutottak az amazonasi emberekhez. Felfigyeltek arra, hogy ezek az őslakosok minden áldott nap rengeteg időt töltenek a tűző napon, azonban ez bőrükön nem látszik meg: időskorukra sem ráncosodnak meg. És idős koruk ellenére is rendkívüli vitalitással rendelkeznek. És talán nem meglepő, hogy egyetlen rákos beteget sem találtak az őslakosok között. E meglepő eredményeknek köszönhetően az orvosok vizsgálni kezdték e népcsoport életmódját, étrendját és szokásait és arra jöttek rá, hogy az cai pálma gyümölcse az egyetlen olyan élelmiszer, ami eltér a hasonló törzsek táplálékaitól. Ezután a kutatók szeme erre a gyümölcsre irányult és 2004 óta folyamatosan vizsgálták az acai pálma termését. Megállapították, hogy a gyümölcs gazdag tápanyagforrásként bizonyul, rengeteg aminosav, zsírsav, vitamin, ásványi anyag, nyomelem található benne, ezenkívül a világon talán az egyik legjobb tápanyagforrás is. Vagyis az ősemberek e gyümölcs segítségével őrzik meg egészségüket, fiatalságukat és erejüket. A bogyó hatékonyan véd a szabadgyökök károsító hatása ellen is, de a normális koleszterinszint fenntartásában is fontos szerepet játszik. Az őslakosok immunrendszerének erőssége is az acai berrynek köszönhető. De a gyümölcs hozzájárul a memória, a koncentrácxiós képesség javulásához is.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!