Az acai pálma gyümölcsének, az acai berrynek három fő hatása

Már beszéltünk arról, hogy az acai berry világszerte egyre nagyobb népszerűségnek örvend, mióta felfedezték csodálatos hatásait. Mindenki olyan egészséges életre, hosszantartó sima bőrre és vitalitásra vágyik, amikkel az amazonaszi őslakosok rendelkeznek az acai berrynek köszönhetően. A bogyó nagyszerű az egészségmegőrzésben. Három fő pontban össze lehet foglalni, hogy miért is éri meg nekünk is megvásárolni a gyümölcsöt vagy a belőle készült kivonatokat, kapszulákat. Illesszük be a napi étrendbe, attól függően, hogy egészségünk javulását, megőrzését vagy éppen testsúlyunk csökkenését várjuk el e növénytől.


Az acai bogyót az acai pálmáról szedik le, melynek nyolc faja terem Közép- és Dél-Amerikában. A kis áfonya alakú gyümölcshöz ilyen formában mi nem biztos, hogy hozzá tudunk jutni, de kapszulaként már mi is beilleszthetjük mindennapi életünkbe. Az Amazonas mentén élő ősemberek táplálékának 42%-át teszi ki ez a bogyó, így érdemes megfontolni, hogy mi is naponta fogyasszunk belőle. Számos érvet felhozhatunk emellett, melyet most három fő pontban szedtünk össze.

  1. Az acai bogyó hatalmas mennyiségben tartalmaz antioxidánsokat, főleg flavonoidokban és antocianinokban gazdag, melyek köztudottan gátolják és lassítják az öregedési folyamatot. Fogyasztásukkal megvédhetjük sejtjeinket az oxidatív stressz káros hatásaitól, mivel hatékonyan képesek szembeszállni a szabadgyökökkel. Olyan könnyen és egyszerűen pusztítja a szabadgyököket, mint a szuperoxid vagy a peroxidok.

  2. Az acai berry nemcsak az egészség megőrzésében, de a betegségek legyőzésében is nagyon hatékony. Könnyen felveszi a harcot még a komolyabb bajokkal szemben is. Erős antioxidáns hatásának köszönhetően képes elbánni a rákkal, a stroke-kal és a szívbetegségekkel is. Ezenkívül gátolja a szervezetünkben a gyulladások kialakulását és csökkenti a koleszterinszintet is. Olyan betegségeket előzhetünk meg segítségégével, melyek kialakulásban a DNS károsodásnak is szerepe van: koszorúér-betegségek, magas vérnyomás,  Parkinson-kór és Alzheimer-kór.

  3. A harmadik pontban érdemes kiemelni azt, hogy a bogyó segít megőrzini a mentális egészséget és az aktivitást is. Akik rendszeresen fogyasztják, jelentős mértékben csökkenthetik olyan  neurológiai betegségek kialakulásának kockázatát, mint a Parkinson- és az Alzheimer-kór.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!